12 Ağustos 2014 Salı

İPhone Serisi

İPhone Serisi


İPhone
Tasarımı Apple şirketi tarafından yapılan ve üretilen internet kullanımı ve mültimedya desteği sağlanan akıllı telefondur.İlk model tanıtımı 9 ocak 2007’de yapılmıştır.
Dahili kamera,mesajlaşma,görsel iletişim,internet tarayıcı ve kablosuz internet gibi özelliklere sahiptir.
İPhone,2008’in ortalarında faaliyete geçen App Store sayesinde 700.000’den fazla onaylanmış uygulamayı desteklemektedir.
8 farklı modeli bulunan telefonun ilk 5 modelinde 3.5” ekranı varken altıncı telefon İPhone 5’te ekran boyutu yükseltilerek 4” yapılmıştır.

İlk Model Dokunmatik Ekranlı İphone (İphone 2G)
Devrim niteliğinde olan bu telefon,İPhone 3G ve 3GS’nin temelini oluşturur.
2G’nin kasası alüminyum-plastik,3G’de ise arka kısım bir bütün halinde siyahtır.
Video çekme  özelliği ve daha yüksek RAM kapasitesi ile dikkat çeken 3GS diğer 2 modelden üstün kılınmıştır.

İPhone 4
Tamamen farklı bir kasa kullanılan İPhone 4’te,bu kasanın ön ve arka yüzü güçlendirilmiş camdan yapılmıştır.Geliştirilmiş özellik olarak yüksek RAM kapasitesi ve yeni özellik olarak ön kamera eklenmiştir.
Bir üst model olarak piyasaya sürülen 4S,İPhone 4 ile aynı kasaya sahiptir ve tek fark olarak anten yerinin değişmesi olarak görülür.İPhone 4S,Apple tarafından geliştirilen İSight özel kamerası ile çıkmıştır.Ayrıca sesli komut asistanı Siri telefona eklenmiştir.
İphone 5
4S hatlarını koruyarak yeni bir tasarımla piyasaya sürülmüştür.
Ekranın 4S’e göre uzatılması ve kasa materyalinin değişmesi diğer farklarıdır.
Telefonda yeni işlemci A6 kullanılırken bellek arttırılarak geliştirilmiştir.Sonrasında çıkarılan 5S’de ise kullanıcılara farklı renk imkanı sunmasını yanında,Apple A7 işlemci,parmak izi okuyucu ve çift led flaş kullanılmıştır.

Çıktığı günden bu yana en çok satılan akıllı telefon olan İphone ve serisi 2014’ün sonlarına doğru İPhone 6 ile kullanıcılarını yine mutu edeceğe benziyor.80 milyon civarında bir ön sipariş alındığı belirtilirken yetkili şirket konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı. 
IPhone Serisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder