29 Ağustos 2014 Cuma

Kilo Almak İçin

Nasıl Kilo Alırım? 

 kilo almak
Nasıl Kilo Alırım ? 


Obezite evrensel bir hastalık haline dönüşmesinin ardından kilo vermek üzerine birçok çözüm aransa da belki kilo vermekten daha zor bir iştir kilo almak.Nasıl kilo alırım sorusunu yıllardır duyarken,kilo vermenin yollarını arayanların fazlalığı ve sadece onların üzerine düşülüyor olması da kilo almanın kolay bir şey olduğu izlenimi yaratıyor.Metabolizma gereği,iyi beslenilmesine rağmen kilo alamayan insanlar çareyi bitkisel ürünlerde,hastane kapılarında ya da spor salonlarında bir umut bekliyorlar.Kilo almanın vermekten daha zor olduğunu düşünenler de yoğun.Hal böyle olunca karbonhidratı bol besinler,protein ve amino asit tozları da sadece spor yapanlar için değil,kilo almaya uğraşanlar içinde üretilmeye başladı.

Kilo almanız için tavsiye edebileceğiz maddeler (herhangi bir sağlık sorununuz bulunmuyorsa)   


Su içmeyin:
Yemeklerden önce ve sonra,tokluk hissi yaratabileceğinden dolayı su içmemeye dikkat edin.

Öğünleri çoğaltın:
Günlük olarak öğünlerinizi arttırarak sağlıklı besinlerden oluşan zengin bir menü hazırlayın.Karbonhidratı bol besinleri tercih edin.Öğünü kaçırsanız dahi fındık,ceviz,kuru üzüm gibi kalorisi yüksek besinlerle öğün hazırlayın.

Özel karışım:
1 su bardağı süt,1 adet muz,1 kaşık ve yumurta akı (sarısı da olabilir) mikserden geçirip için.
Duruma göre bu miktarlar arttırılabilir.
Örneğin;
500 ml süt
2 adet muz
1 kaşık bal
2 yumurta akı karıştırarak yatmadan önce için.

Kalori önemli:
Kalorisi düşük ve sağlıksız yiyeceklere yönelmeyin.Midenizi şişirebilir ve iştahınızı keserek yemek yemenizi önler.

Yenilik yapın:
Yediğiniz yiyeceklerde ve öğünlerde değişiklik yapın,iştahınızı açar ve beslenmeniz açısından sağlıklıdır.

Sigara!
En önemli etkenlerden biri olabilir.Kullanıyorsanız bırakmanız şiddetle tavsiye edilir.Hem sağlık açısından hem iştahınızı açısından,siz farkında olmadan kilo kaybetmenize sebep olabilir.

Stresten uzak durun:
Günlük yaşantınızda,iş hayatınızda ya da evde stresten uzak durmaya çalışın.Sinirlerinize ve öfkenize hakim olmaya bakın.

Tabii ki spor:
Egzersiz yapmak hem sağlık açısından hem iştah açısından önemlidir.Vücut düzenli bir şekilde kullanıldığı taktirde spor yaparak harcadığınızı besinlerle tekrar almanız için size baskı yapacaktır.Bu da size iştah açmak adına geri dönecektir.Harcadığınızdan fazlasını yemeye dikkat edin.Ancak aşırı kilo almamaya da dikkat edin.Egzersiz dışında fazla hareket etmeyin,mümkün olduğunda enerji harcamayın.Gereksiz spor sizi zayıflatabilir.

Çay ve kahve:
Çay ve kahve iştah kapatıcı içeceklerdir.Mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.İçtiğinizde ise bol şekerli olmasına dikkat edin.

 nasıl kilo alırım
Kilo Almak 


Yazar Notu:
Kendimizce araştırmalar sonucu bu maddeler özellikle kolay ve uygulanabilir olanlarıdır.Sağlıklı bir şekilde,sürekli et ve yumurta ile beslenmek tabii ki mümkün değildir.Fakat bunun gibi bol proteinli ve kalorisi yüksek yiyecekler tüketilmeli,günlük harcadığınız kaloriden fazlasını almalısınız.Nasıl kilo alırım sorusuna genel cevap olarak,harcadığından fazlasını yiyerek diyebiliriz.Basit mantıkla bu kadar açıktır.Sağlık sorununuz bulunmuyorsa belirttiğimiz maddeleri uygulayabilir,deneyebilirsiniz.Herhangi bir bitkisel ürüne ihtiyaç duymadan yapılabilecek basit uygulamalardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder